Appartementengebouw Flevolaan

Het verouderde kantorencomplex Flevolaan/Amstellandlaan bevindt zich aan de rand van een industrieterrein tegenover een aantrekkelijk woongebied. Omdat de locatie hoogwaardig is en de verhuur als kantoor weinig kansrijk lijkt is besloten tot herontwikkeling tot appartementencomplex. De appartementen zijn zo uitgevoerd dat ze met name voor senioren geschikt zijn. Om het project financieel haalbaar te maken is het dak voorzien van een extra bouwlaag die iets terugspringt.

Opdrachtgever
Buro Ton Hol Ontwerpers en Adviseurs / Löfgren Real Estate 1 B.V.

Ontwikkelingspartner

Locatie
Weesp

Programma

Status
Ontwerp 2011, opgeleverd 2017

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Bouwkosten

Bij het ontwerp van de gevels zijn zoveel mogelijk delen van de bestaande gebouwen behouden. Aan de straatzijde zijn de betonnen gevelementen vervangen door balkons van verschillende dieptes en royale glaspartijen. De ondiepe balkons bieden ruimte aan

planten, diepere balkons zijn groot genoeg om er aan tafel te eten. De entreepartijen zijn uitgevoerd als uitnodigende lichte paviljoens met een royale hoogte. Aan de achtergevel draagt de houten gevel achter de oorspronkelijke betonnen borstweringselementen bij aan een warm gevoel van thuiskomen.

Voorgevel bestaand

Voorgevel nieuw

Ontwerp
Dittmar Bochmann Architecten

Projectteam
Jan Bochmann (project architect), Jan Dittmar, Lukas Pavlu, Albina Aleksiunaite

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer
Wit Wognum

Artist impressions
Dittmar Bochmann Architecten

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies
Buro Ton Hol

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten

Adviseur landschap

Technische uitwerking
Buro Ton Hol

Interieurbouwer

Fotografie
Marcel van der Burg

Gerelateerde projecten

Centrumplan De Os Amsterdam Nieuw-West

Centrumplan Waddinxveen

Opvanghuis Culemborg