Werkwijze

Van de eerste ontmoeting tot het gebouwde resultaat streef ik ernaar een betrokken partner te zijn. Met een opbouwend kritische blik breng ik de randvoorwaarden van de opgave helder in kaart en onderzoek de verborgen potenties. Vervolgens stap ik met de opdrachtgever in een wendbaar creatief proces om uiteindelijk met een helder concept een plan stevig op koers te brengen.

Binnen de kaders van het project vind ik plezier in logische structuren, comfortabele plattegronden en accurate materiaalkeuze. Ik put uit decennia ervaring met het bouwen en construeren die al begonnen toen ik als tiener mijn eerste baksteen bakte. In mijn studie maakte ik kennis met de Zwitserse precisie en Duitse degelijkheid die mij nog steeds inspireren tot grondig uitgedacht ontwerpen.

Ik vind het fascinerend om met state-of-the-art software binnen een kort tijdsbestek een ontwerp aansprekend driedimensionaal te verbeelden en daarmee opdrachtgevers, gebruikers en gemeentes een zo concreet mogelijk inzicht te geven. 3D-gebouwmodellen vergemakkelijken ook de communicatie met adviseurs en uitvoerende partijen.

In de loop der jaren heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd in de wereld van adviseurs, overheden, corporaties, vastgoedontwikkelaars en aannemers. Dit netwerk draagt bij aan een efficiënt en doelgericht werkproces maar zorgt ook voor interessante nieuwe partnerschappen. De eigen ervaring met projectontwikkeling helpt bij het maken van realistische afweging van de belangen.

Met mijn energieke aanpak motiveer ik mijn teampartners tot het halen van bijzondere kwaliteit. Korte communicatielijnen, accurate planning en zorgvuldige verslagleggingen geven heldere kaders aan verwachtingen.

Mijn bureau is gevestigd op een spectaculaire locatie aan de oevers van het Amsterdamse IJ in het ontwikkelingsgebied Buiksloterham. De groot- stedelijke bouwprojecten rondom het kantoor én de ocaeaanstomers aan de horizon inspireren mij dagelijks om de grenzen van het voorstellingsvermogen te verleggen.