Werkwijze

Van de eerste ontmoeting tot het gebouwde resultaat is Dittmar Architecten een betrokken partner. Met een opbouwend kritische blik brengen we de randvoorwaarden helder in kaart en onderzoeken de verborgen potenties van de opgave. Vervolgens stappen we met de opdrachtgever in een wendbaar proces om uiteindelijk met een helder concept een plan stevig op koers te brengen.

Binnen de kaders van het project vinden we plezier in logische structuren, comfortabele plattegronden en accurate materiaalkeuze. We denken graag terug aan de voelbare proporties van de baksteen die we als tiener bakten. Aan de Zwitserse precisie en Duitse degelijkheid die ons al vroeg inspireerden. Die interesses vertalen we in een zeer grondig uitgedacht ontwerp.

We zijn in staat om binnen een kort tijdsbestek een ontwerp aansprekend driedimensionaal te verbeelden en daarmee opdrachtgevers, gebruikers en gemeentes een zo concreet mogelijk inzicht in het te verwachten resultaat te geven. Onze technische BIM gebouwmodellen zorgen er vervolgens voor dat de communicatie ook met adviseurs en uitvoerende aannemers soepel verloopt.

Dittmar Architecten heeft een uitgebreid netwerk van adviseurs, overheden, corporaties en vastgoedontwikkelaars. Dit netwerk draagt bij aan een efficiënt en doelgericht werkproces maar zorgt ook voor interessante nieuwe partnerschappen. Dat we zelf ervaring hebben met projectontwikkeling helpt bij het maken van realistische afweging van de belangen.

Met ons energieke internationale team van ervaren professionals en jonge talenten werken we aan continue vakontwikkeling en betrouwbare kwaliteit. Korte communicatielijnen, accurate planning en zorgvuldige verslagleggingen geven heldere kaders aan verwachtingen.

Ons bureau is gevestigd op een spectaculaire locatie aan de oevers van het Amsterdamse IJ in het ontwikkelingsgebied Buiksloterham. De groot- stedelijke bouwprojecten rondom ons kantoor én de aan de horizon opdoemende ocaeaanstomers inspireren ons dagelijks om de grenzen van ons voorstellingsvermogen te verleggen.