Villa BB Tudorpark Hoofddorp

Deze villa in de wijk Tudorpark wordt een opvallende verschijning door zijn dubbelhoge glazen pui en rijzige schoorsteen. Geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl heeft de woning verder afwisselende dakvormen en een gevarieerd gevelbeeld met ruitverdelingen in de ramen. Om in de tuin zoveel mogelijk ruimte vrij te houden is het hoofdvolume van de woning langs de straat gelegen. Vanuit dit volume accentueren ondergeschikte daken aan de voorzijde de entree, aan de zijgevels een gastenverblijf en de woonkeuken en aan de achterzijde de woonkamer met vide. De hoge pui laat het licht hier spectaculair binnenvallen.

Opdrachtgever
Particulier

Ontwikkelingspartner

Locatie
Tudorpark Hoofddorp

Programma

Status
Ontwerp 2014, opgeleverd 2016

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Publicatie

Bouwkosten

De eerste verdieping heeft naast de slaap- en badkamers een inloopkast en wasruimte. Ook boven de trap naar de kapverdieping en in een deel van de badkamer geven dubbelhoge ruimtes de woning een bijzondere allure. De muren

worden uitgevoerd in een levendige zandkleurige metselsteen en het dak bekleed met originele Engelse donkerbruine platte pannen. Een feestelijk accent zijn de subtiele ornamenten in het metselwerk van de kopgevels.

Ontwerp
Dittmar Architecten

Projectteam
Jan Dittmar (projectarchitect), Thijs Fris, Robin Kerssens, Klaudiuzs Angerman, Ronald van Vlijmen

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer

Artist impressions

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten
IQ Bouwkostenadvies

Adviseur landschap

Technische uitwerking

Interieurbouwer

Fotografie

Gerelateerde projecten

Villa JD Entreegebied Amsterdam

Dijkwoning FR Amsterdam Noord

Dijkwoning JS Amsterdam Noord