Villa JD

De Stadsvilla IJsselmeerstraat maakt deel uit van een reeks van vrijstaande huizen aan de singel die het Entreegebied in Amsterdam Noord zijn bijzondere kwaliteit geeft. Het huis ligt op de hoek van het bouwblok en heeft een beschutte tuin op het zuiden en westen. Het is hier kindvriendelijk wonen omdat er rondom het huis geen doorgaand autoverkeer is.

Het oppervlak van ruim 190 m² (178 m² wonen en 12 m² inpandige berging) is verdeeld over drie woonlagen. De villa heeft 4 slaapkamers en een aparte walk-in closet die eventueel ook als 5e slaap- of werkkamer te gebruiken is. Het biedt daarmee  veel ruimte voor werken aan huis. Ondanks de relatief compacte footprint heeft het huis een royaal karakter door de split-levelopzet met extra hoge plafonds in de woonkamer en de hoofdslaapkamer.

De licht hellende kap en verfijnde baksteengevel verlenen het ontwerp een eigentijds huiselijk karakter. Het gebouw is geleed in een 3-laags hoofdhuis en een 2-laagse aanbouw. Om extra van de zon te kunnen genieten is er op de 1e verdieping een dakterras aan de hoofdslaapkamer. De compositie van de ramen en het geprofileerd metselwerk zorgen voor een krachtig ontwerp van de gevel in een warme geelbruine steen met een levendige schakering. Deze stenen zijn gecombineerd met gebroken witte, houten kozijnen, ranke antracietkleurig stalen hekwerken en grijs gestucte dakranden en omlijsting van de entree.

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling

Ontwikkelingspartner
Bot Bouwinitiatief

Locatie
Amsterdam Noord

Programma
Vrijstaande Villa

Status
Opgeleverd 2020

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Publicatie

Bouwkosten

Ontwerp
Dittmar Architecten

Projectteam
Jan Dittmar (projectarchitect), Victor Spijkers, Pavla Maxová, Jan Novotný, Davide Arca

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer
Bot Bouw

Artist impressions
Render Art

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies
De Ingenieursgroep

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek
De Installatiedesk

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica
De Installatiedesk

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten

Adviseur landschap

Technische uitwerking

Interieurbouwer

Fotografie
Jan Dittmar en Tabitha Lemon

Gerelateerde projecten

Herenhuis CB Buiksloterham Amsterdam

Villa JS Oosterwold Almere

Villa BB Tudorpark Hoofddorp