Team


Jan Dittmar, architect en ondernemer

Al van jongs af aan was Jan Dittmar gefascineerd door de mogelijkheid zijn omgeving vorm te geven. Als tiener had hij de hobby om ambachtelijke technieken onder de knie te krijgen en daarmee kleine bouwprojecten te realiseren: hij maakte als 14 jarige zijn eerste bakstenen. Tijdens zijn opleiding aan de TU Delft en de ETH Zürich ontwikkelde hij een sterk interesse in duurzaam bouwen en de culturele dimensie van de architectuur. Na zijn afstuderen werkte hij in Berlijn bij de architectenbureaus van Hans Kollhoff aan het ministerie van Buitenlandse Zaken en bij Dietrich Bangert aan een van de grootste dierenasiels ter wereld. Bij Nederlandse bureaus als Hagenbeek, HM en INBO verdiepte hij zijn kennis over de woningbouw en richtte vervolgens in 2000 het eigen bureau op. Al vanaf het begin heeft het bureau een breed palet van projecten onder handen. In de laatste jaren heeft hij daarnaast ook ervaring opgedaan met eigen projectontwikkelingen.

Naast zijn bureauwerk was Jan Dittmar docent aan de TU Delft, lid van de welstandscommissie in Amstelveen en actief in diverse werkgroepen van de BNA. Het bureau heeft een aantal prijswinnende ontwerpen en publicaties op zijn naam. Met veel plezier houdt Jan Dittmar als gastspreker voordrachten over zijn visie op het vak.

Pavla Maxová, architect en 3d modeleur

Pavla’s ambitie is om architectuur te creëren die niet alleen visueel aanspreekt maar functioneel ook dienstbaar is. Hiervoor maakt zij gebruik van 3d modellen en grafische presentatietechnieken om zich in te leven in het gebruik van de ruimte. Binnen het bureau is ze de expert in de ontwikkeling van functionele woning- plattegronden. Pavla studeerde architectuur en urbanisme aan de TU in Praag. Tijdens haar studie won zij de prijsvraag Olověný Dušan, met een ontwerp voor een multifunctioneel stadsblok in Praag. Na haar studie ontwierp en realiseerde zij een kleine cider fabriek en een herbestemming van meerdere stallen tot een hotel. In Praag werkte Pavla bij enkele architectenbureaus o.a. aan het ontwerp voor een stadsplein, een huis voor een Tsjechische diplomaat en een tentoonstelling over natuur voor het Nationaal Museum in Praag. Pavla heeft in haar vrije tijd een voorliefde voor gastronomie, kunst en cultuur en gaat graag op reis om architectuurprojecten te bezoeken.

Jan Novotný, architect en 3d modeleur

Jan heeft een fascinatie voor de technische maakbaarheid en is binnen het bureau onze detailspecialist. Als architect hecht hij veel belang aan het creëren van omgevingen waarin mensen zich thuis voelen. Dit kwam o.a. tot uitdrukking in zijn gewonnen prijsvraag Olověný Dušan, een ontwerp voor een multifunctioneel stadsblok in Praag. Door zich in te leven in de verschillende doelgroepen creëerde hij verschillende typen woningen die samen een urban community vormen. Jan studeerde architectuur en urbanisme aan de TU in Praag. Na zijn studie ontwierp en realiseerde hij een kleine ciderfabriek en een herbestemming van meerdere stallen tot een hotel. In Praag werkte Jan bij UNIT Architects aan een grootschalig onderzoek naar collectieve woningbouw voor de Tsjechische overheid. Dit resulteerde in het boek Collective Housing. Honza schept plezier in het ontdekken van voor hem nieuwe culturen. Hij heeft een grote interesse voor het lokale eten en de geschiedenis van een stad. Lezend in zijn Japanse manga boeken droomt hij ervan om naar Japan te gaan.