Villa JL Tudorpark Hoofddorp

Binnen de wijk Tudorpark gelden ook voor de particuliere villa’s uitdagende en strikte vormgevingsrichtlijnen: schuine kappen met platte pannen, expressieve schoorstenen, roodbruine bakstenen en ramen met een roedeverdeling zorgen voor een eenheid in verscheidenheid met een dorpse sfeer.

De opdrachtgever van deze villa heeft vaak voor langere tijd bezoek en wenste daarom veel kamers op de verdiepingen. Om het gebouw visueel te verkleinen is het geleed in een hoog middendeel en lagere zijvleugels. Het middendeel steekt wat door naar de waterkant geeft daarmee beschutting aan een flink terras. De situering aan de binnenbocht van de waterkant was aanleiding om een deel van de woonkamer en de woonkeuken op een hoger niveau te leggen zodat die een wijds uitzicht krijgen. Het achterste deel van de woonkamer ligt op het lagere niveau en sluit aan op het terras. Royale eikenhouten schuifdeuren onderstrepen het dynamische karakter van het interieur. Het spectaculaire ruimtelijke hart van het gebouw wordt gevormd door de compleet in eikenhout uitgevoerde trap.

Dakkapellen die vanuit de gevel naar het dak doorlopen, een dubbelhoge omkadering in de achtergevel en de rijzige schoorsteen dragen verder bij aan het typische verticale karakter van de Tudorstijl. De gevels en de terrasomranding zijn gemetseld met een hardgebakken klinker en de dakpannen hebben een bijpassende kleur. Zo lijkt het bijna alsof het gebouw uit één stuk klei is geboetseerd met slechts witte raampartijen en eikenhouten deuren als verrijkende accenten.

Opdrachtgever
Particulier

Ontwikkelingspartner

Locatie
Tudorpark Hoofddorp

Programma

Status
Opgeleverd 2016

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Publicatie

Bouwkosten

Ontwerp
Dittmar Architecten

Projectteam
Jan Dittmar (projectarchitect), Victor Spijkers, Ronald van Vlijmen, Šárka Andrlová

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer

Artist impressions

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies
De Ingenieursgroep

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek
Atlantis

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten
IQ Bouwkostenadvies

Adviseur landschap

Technische uitwerking

Interieurbouwer

Fotografie
Luuk Kramer

Gerelateerde projecten

Sociale woningbouw Tudorpark Hoofddorp

Villa JD Entreegebied Amsterdam

Villa JS Oosterwold Almere