Villa JS

De opdrachtgever voor deze vrijstaande villa in Almere hechtte veel waarde aan een bijzonder energie-efficiënt gebouw met een klassieke uitstraling. Door zijn compacte vorm heeft het woonhuis een gunstige verhouding tussen woon- en geveloppervlakte. In de gevels en het dak is hoogwaardige isolatie en 3-dubbel glas toegepast. De gevels zijn zorgvuldig gedetailleerd en onderhoudsarm uitgevoerd met metselwerk en hardsteen uit België. De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van deze villa bedraagt 0,49. Het woonhuis wordt daarom het in Nederland hoogste energielabel A++ toegekend.

Opdrachtgever
Particulier

Ontwikkelingspartner

Locatie
Oosterwold Almere

Programma

Status
Ontwerp 2009, opgeleverd

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Bouwkosten

Het gebouw wordt met betonkernactivering verwarmd en gekoeld. Hierbij wordt door middel van sondes in ca. 20 m diepte en een warmtepomp warmte uit de bodem onttrokken en door de betonvloeren van de 1e en 2e verdieping geleid. In de zomer kan dit

systeem ook gebruikt worden om warmte aan het gebouw te onttrekken en naar de bodem af te dragen. Verder is deze villa voorzien van zonnecollectoren op het dak, een WTW ventilatiesysteem, vloer- en wandverwarming en plafondkoeling.

Ontwerp
Dittmar Bochman Architecten

Projectteam
Jan Bochmann (projectarchitect), Jan Dittmar, Júlia Németh

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer
Bouwbedrijf van Milgen, Barneveld

Artist impressions

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten

Adviseur landschap

Technische uitwerking

Interieurbouwer

Fotografie
Marcel van der Burg

Gerelateerde projecten

Herenhuis CB Buiksloterham Amsterdam

Villa JD Entreegebied Amsterdam

Dijkwoning FR Amsterdam Noord