Rehobothschool Boskoop

//, Transformatie/Rehobothschool Boskoop

Rehobothschool Boskoop

Rehobothschool

In de Rehobothschool in Boskoop hebben de gestegen leerlingenaantallen tot een onhoudbaar ruimtegebrek geleid. Het bestuur van de basisschool koos ondanks beperkte budgetten voor een duurzame oplossing: een uitbreiding van het gebouw met twee nieuwe klaslokalen. Na een uitvoerig onderzoek naar locatie en behoefte hebben we gekozen voor een ‘optopping’ aan de voorzijde van het gebouw. Het schoolgebouw krijgt daarmee een prominenter gezicht dat recht doet aan zijn openbare functie. Door de verfijnd gedetailleerde houten gevel sluit de uitbreiding zowel aan bij de school uit de jaren 80 als bij de oudere villa’s aan de lommerrijke Rozenlaan.

Opdrachtgever
Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs, Boskoop

Ontwikkelingspartner

Locatie
Boskoop

Programma

Status

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Publicatie

Bouwkosten

De twee nieuwe klaslokalen op de verdieping zijn via een trap vanuit de centrale hal met de rest van de school verbonden.

Voor de eigentijdse onderwijsvormen in kleine groepen is extra ruimte ontworpen in de vorm van een insteekverdieping in beide lokalen.

Ontwerp
Dittmar Architecten

Projectteam
Jan Dittmar (projectarchitect), Elena Fauci , Adalberto Pachego, Meino Postma, Wojtech Rutkowski , Christof Spriwald, Oleg Weber

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer
EGBO Hazerswoude, Waddinxveen

Artist impressions
Dittmar Architecten

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten

Adviseur landschap

Technische uitwerking

Interieurbouwer

Fotografie
Luuk Kramer

Gerelateerde projecten

Studentenhuisvesting Potentiaal Eindhoven

Shiv Mandir Tempel Almere

Opvanghuis Culemborg

Solid Reypoort Den Haag

Opvanghuis Haarlemmermeer

Appartementengebouw Visserijbuurt Den Haag

2019-02-14T11:53:08+00:00