Masterplan Jansoniusterrein Haarlemmermeer

Vlak tegenover het centrum van Hoofddorp was tot kort geleden het Jansoniuscollege gevestigd. Door de verhuizing van de school naar een andere locatie ontstaat er ruimte om een nieuwe overgang van het centrum naar de westelijke dorpse wijken van Hoofddorp te ontwikkelen. Ons ontwerp stelt een bebouwing met duidelijke straten en pleinen en een grote diversiteit aan woningtypes en woonsferen voor. Elk van de woningtypes reageert op de stedenbouwkundige setting. Zo profiteert bijvoorbeeld de stadsrandwoning van een indrukwekkend uitzicht over de Geniedijk en het daarachter liggende landschap.

Opdrachtgever
De woonmaatschappij Hoofddorp

Ontwikkelingspartner

Locatie
Haarlemmermeer

Programma

Status
Inzending besloten architectenselectie 2006

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Publicatie

Bouwkosten

Gerelateerde projecten

Masterplan Kanaleneiland Utrecht

Masterplan Heesterveld Amsterdam ZO

Masterplan Parkrand Ibbenbüren