Villa MM Landgoed Zonnesteyn Langbroek

///Villa MM Landgoed Zonnesteyn Langbroek

Villa MM Landgoed Zonnesteyn Langbroek

Villa MM

De locatie voor deze royale villa ligt in een landschap van langgerekte weide- en boskavels aan de westrand van de Utrechtse Heuvelrug. Inzet van het ontwerp is een optimale verankering van de woning in dit landschap met zijn rijke traditie van landgoederen. In stijl met de klassieke traditie wordt het huis benaderd via een oprijlaan en een entreehof. De villa bestaat uit een hoofdgebouw dat op deze centrale as gesitueerd is en een bijgebouw dat zich met zijn rug tegen de rand van het bos aanvleit en ook door zijn langwerpige karakter de binding met het landschap versterkt. Aan de zuidwestzijde openen de woonruimtes zich met royale veranda’s naar het landschap toe. De gevels worden geleed door dakranden en gevelbanden van architectonisch beton met de uitstraling van natuursteen. De kap is van vlakke donkere pannen en de gevel is van stucwerk voorzien.

Opdrachtgever
Particulier

Ontwikkelingspartner

Locatie
Landgoed Zonnesteyn Langbroek

Programma

Status
Ontwerp 2013

Prijsvraaginitiatief

Prijzen

Publicatie

Bouwkosten

Ontwerp
Dittmar Architecten

Projectteam
Jan Dittmar (projectarchitect), Freddy Koelemeijer, Lukas Pavlu

Supervisie

Samenwerkende architect

Projectmanagement

Aannemer

Artist impressions
Davide Arca

Interieurarchitect

Landschapsarchitect

Adviseur constructies

Adviseur bouwtechniek

Adviseur installatietechniek

Adviseur lichttechniek

Adviseur bouwfysica

Adviseur duurzaamheid

Adviseur bouwkosten

Adviseur landschap
Michael van Gessel

Technische uitwerking

Interieurbouwer

Fotografie

Gerelateerde projecten

Villa JD Entreegebied Amsterdam

Dijkwoning FR Amsterdam Noord

Dijkwoning JS Amsterdam Noord

2019-02-15T16:04:49+00:00