Ik bouw betaalbaar / Almere

Beeld  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  /  Info

In het Homeruskwartier wordt particuliere opdrachtgeverschap voor doelgroepen met een modaal inkomen gestimuleerd. De tussenwoningen van 5.4 m en 6.0 m moeten realiseerbaar zijn binnen het budget van 126.500 Euro incl. BTW.

We ontwierpen drie woningen met bijzondere ruimtelijke kwaliteiten: het herenhuis, de gezinswoning en de terraswoning. De woonkamer van het 5.4 m brede herenhuis heeft een dubbel hoge eetplek achter de voorgevel. In de op het eerste gezicht eenvoudige gevel ontstaat subtiliteit door veranderende raamproporties en details. Zoals bij grachtenpanden worden de raamopeningen van beneden naar boven steeds kleiner. Dit wordt verder versterkt door steeds smallere kozijnprofielen. De afwisseling van gladde en ruwe bakstenen in dezelfde kleur geeft de gevel extra gelaagdheid.

De gezinswoning biedt binnen het budget de maximale oppervlakte en maximaal zes slaapkamers. Bij de terraswoning wordt een groot dakterras gerealiseerd en zijn uitbreidingen op de tweede verdieping mogelijk. 

Initiatief
Gemeente Almere i.s.m. Woonstichting de Key

Opdrachtgever
Particulier 

Aannemer
Witkamp Bouwgroep BV

Status
Twee herenhuizen opgeleverd

Ontwerp
Dittmar Bochmann Architecten
Projectarchitect Jan Bochmann

Team
Jan Dittmar, Jan Bochmann, Immanuel Fäustle, Jose Paixao, Jaap Prins, Anne Voogt

Jaar
2008 - 2010